Fitjanuten opp

Fitjanuten opp er et motbakkeløp som arrangeres årlig i Gjesdal kommune. Dette er en skikkelig prøvelse for sprekinger som liker å utfordre seg selv i fjellet.

Fitjanuten er en fjelltopp som er et populært turmål i Gjesdal. Derfor fant noen ildsjeler ut at det hadde passet utmerket med et motbakkeløp til toppen.

Historie

Fitjanuten opp ble arrangert for første gang i 2008. Det var da Trond Idland og Ann Kristin Flatland som vant eliteklassene for menn og kvinner. Det var sterk konkurranse allerede det første året, og dette satte standarden for fremtidige utgaver av motbakkeløpet. Løpet har etterhvert blitt en årlig begivenhet som får mye oppmerksomhet i lokalsamfunnet. Fitjanuten opp har allerede blitt en tradisjon for mange etter noen få år. Dette er en idrettskonkurranse som er kommet for å bli. Det er gledelig å se at arrangementet skaper så stort engasjement i nærmiljøet.

Praktisk informasjon

I forbindelse med Fitjanuten opp vil Gjesdal Ski legge ut praktisk informasjon på denne nettsiden. Denne informasjonen vil bli tilgjengelig så fort som ting blir avklart. Det er mye planlegging som ligger bak et slikt arrangement, og det tar derfor gjerne litt tid før alt blir offentliggjort. Det er lurt å sjekke nettsiden med jevne mellomrom for å få med seg siste nytt om løpet. Man kan også følge med etterhvert som opplysningene blir publisert i sosiale medier.

Hard løype

Fitjanuten ligger 476 meter over havet. For å komme opp til toppen må man komme seg 370 høydemeter oppover. Startpunktet i Gjesdal ligger på 106 meters høyde. Den hardeste løypen er forbeholdt eliteklassen, og her må man komme seg gjennom 4,8 km med motbakker. Mosjonistene kan glede seg over en litt kortere løype som er tilpasset deres behov. Likevel er det også stor konkurranse blant mange i denne klassen. Mange trener i lang tid for å være klar for Fitjanuten opp. Det er likevel lav terskel for å delta, og de fleste bør være i stand til å fullføre løypen i sitt eget tempo.

Frivillige

Det ligger mye arbeid bak et arrangement som Fitjanuten opp. Derfor er det hvert år behov for mange frivillige som kan utføre forskjellige oppgaver. Arrangementskomiteen er alltid på jakt etter nye medarbeidere som kan gjøre en innsats før og under Fitjanuten opp. Uten frivillige bidrag ville det vært umulig å arrangere et slikt motbakkeløp i Gjesdal.

En rivende utvikling

I løpet av noen få år har Fitjanuten opp blitt en viktig begivenhet i Gjesdal kommune. Derfor er det naturlig at man ser fremover mot nye arrangementer i årene som kommer. Gjesdal Ski har ambisjoner om å bidra til at Fitjanuten opp skal bli enda mer populært i fremtiden. Forholdene i området er perfekte for et motbakkeløp som dette. Derfor er det grunn til å håpe på at flere snart vil oppdage Fitjanuten opp.

Fitjanuten opp er på kort tid vokst til å bli en årlig tradisjon i Gjesdal kommune. Dette er et arrangement som både trekker mange deltakere og et stort publikum. Forhåpentligvis vil motbakkeløpet bli enda mer populært i fremtiden.