Rulleskitreninger

Gjennom sommerhalvåret er rulleski det beste redskapet for å trene langrenn. Gjesdal Ski benytter rulleskitreninger for å få maksimalt ut av perioden uten snø.

Tidligere var det vanlig å løpe og sykle mye fra vår til høst. Rulleski har gjort at også disse årstidene kan brukes til mer spesifikk langrennstrening.

Spennende utvikling

Det har skjedd mye i langrennssporten siden Magne Myrmo ble den siste eliteutøveren som vant VM-gull på treski. Det har ikke bare vært ruvende utvikling på utstyrsfronten, men også innenfor treningsarbeidet. I en kombinasjon av begge deler er rulleski. Dette er et fantastisk verktøy som man kan ta i bruk når det ikke er snø på bakken. Da kan man nemlig benytte rulleski til å simulere langrenn på veien. Dette gjør det enklere å trene på noe spesifikt selv om man ikke har gode vinterforhold. Gjesdal Ski ønsker å være med på denne utviklingen, og har derfor valgt å satse på rulleski i sommerhalvåret.

To treninger i uken

Hver vår starter skigruppen opp med to ukentlige treninger på rulleski. Rulleskitreningene arrangeres som regel på mandager og torsdager. På treningene er det fokus på alle aspekter ved langrenn. Vi jobber med både fysisk kapasitet og teknikk. God teknikk er avgjørende for å få mest mulig ut av en økt. Derfor er dette noe som også de yngste utøverne må fokusere på. Rulleski gjør det mye enklere å forbedre det tekniske nivået gjennom hele året. Det man gjør på sommeren har avgjørende effekt for de resultatene man får vinteren etter.

Trenere med solide kunnskaper

Rulleskitreningene blir ledet av langrennstrenere som har gode kunnskaper om å benytte rulleski i treningshverdagen. Deres fagkunnskap er viktig for alle våre utøvere. Alle våre trenere har også tilbud om kurs innen trening med rulleski. Gjesdal Ski ønsker at så mange som mulig skal ha kunnskap om hvordan man kan benytte denne nye treningsformen på best mulig måte. Dette er en del av et større prosjekt i klubben som handler om kompetanseheving i alle ledd.

Visualisering

Det er selvsagt forskjeller mellom rulleski og vanlig skigåing. I Gjesdal Ski tror vi på visualisering som en del av vår tilnærming til trening. Dette blir spesielt aktuelt innenfor rulleski. Utøverne kan visualisere at de går på ski om vinteren, og på denne måten få en enda mer positiv treningsopplevelse. Ved å se for seg forskjellige scenarioer kan man presse seg enda hardere på hver trening.

En del av et større opplegg

Gjesdal Ski satser på rulleski som en del av et større treningsopplegg. Vi har ikke valgt å vrake hverken løping eller sykling som et del av vårt sommerprogram. Dette er gode treningsmetoder som helt klart har sin plass i moderne langrenn. Rulleski gir mer variasjon og en mer realistisk treningsopplevelse. Derfor benytter vi rulleskitreninger i kombinasjon med andre metoder.

Rulleskitreninger er avgjørende for å få optimal trening fra snøen forsvinner til den kommer tilbake igjen. Gjesdal Ski jobber stadig for å utvikle treningsopplegget på dette området. Våre utøvere får god trening gjennom to ukentlige økter på rulleski.